پزشکی و سلامتی پزشکی و سلامتی .

پزشکی و سلامتی

هدف تصفیه فاضلاب چیست؟

اهداف تصفیه فاضلاب

تخلیه فاضلاب تصفیه نشده به محیط زیست به دلیل سطح بالای آلودگی و عوامل بیماریزایی که در آن وجود دارد تهدیدی جدی برای سلامت انسان و محیط زیست می باشد. یک متر مکعب فاضلاب به راحتی می تواند 14 تا 20 متر مکعب آب را آلوده کرده و آن را برای مصارفی مانند آشامیدن، استحمام، تفریح و مصارف کشاورزی و صنعتی نامناسب کند. بنابراین تصفیه فاضلاب جهت حفظ سلامت و بهداشت انسان و جلوگیری از گسترش بیماری، حفظ بهداشت آب و حفاظت از محیط زیست امری ضروری تلقی می گردد.

روش های تصفیه فاضلاب
جهت تصفیه فاضلاب از روش های فیزیکی، بیولوژیکی و شیمیایی استفاده می شود که هریک شامل مراحل مختلفی می باشند. در زیر به اختصار مراحل تصفیه فاضلاب را شرح می دهیم.

1 تصفیه مقدماتی فاضلاب
تصفیه مقدماتی فاضلاب شامل مراحل آشغالگیری، دانه گیری و ته نشینی اولیه می باشد. هدف از تصفیه مقدماتی فاضلاب حذف مواد معلق است. مواد دانه ای و مواد جامد درشت که در فاضلاب است با عملیات آشغالگیری و ته نشینی از فاضلاب جداسازی می شود. در مرحله مقدماتی فاضلاب 55% از مواد معلق و 25% از مواد آلی فاضلاب حذف می شود.

2- تصفیه بیولوژیکی فاضلاب
تصفیه بیولوژیکی فاضلاب مهمترین مرحله از تصفیه فاضلاب می باشد، در تصفیه بیولوژیکی فاضلاب با بهره گیری از روش های نوین تصفیه فاضلاب مواد آلی، عوامل بیماریزا و مواد سمی موجود در فاضلاب تصفیه و حذف می شود. در این مرحله 95-90% مواد آلی و عوامل بیماریزا موجود در فاضلاب حذف می شود. در تصفیه بیولوژیکی با بهره گیری از میکروارگانیسم ها  مواد آلی موجود در فاضلاب تصفیه شده که با تبدیل آنها به لخته از فاضلاب جدا می شوند و فاضلاب تصفیه شده جهت تصفیه بیشتر به مراحل بعدی هدایت می شود.

3- تصفیه پیشرفته فاضلاب
پس از تصفیه بیولوژیکی، فاضلاب جهت تصفیه کامل و حذف تمام آلاینده های موجود و عوامل بیماریزا مورد تصفیه پیشرفته قرار می گیرد. در تصفیه پیشرفته جهت از بین بردن عوامل بیماریزا و میکروب های باقیمانده از واحد گندزدایی استفاده می شود. فرآیندهای حذف نیتروژن و فسفر، روش های تبادل یونی، روش های غشایی و استفاده از جاذب های کربنی در این مرحله قرار دارند.

فاضلاب با پشت سر گذاشتن مراحل فوق تصفیه شده و پساب تصفیه شده را بدون نگرانی برای سلامت انسان و محیط زیست می توان مورد استفاده قرار داد. جهت تصفیه کامل و حذف مواد محلول موجود در فاضلاب و در مواقعی که بخواهیم از پساب تصفیه شده در مصارف شرب و یا مصارف صنعتی استفاده کرد، می توان از سیستم اسمز معکوس استفاده کرد. پساب خروجی از تصفیه خانه که کلیه مراحل تصفیه را بهه درستی طی کرده است و آلاینده های آن تا حدود زیادی حذف شده اند، پس از مراحل فیلتراسیون، جهت تصفیه نهایی وارد سیستم اسمز معکوس می شود.

 

ادامه مطلب در سایت منبع...


برچسب: فاضلاب، #تصفیه-فاضلاب، #تصفیه-آب،
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۲ آذر ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۵۶:۰۳ توسط:سلامت پدیا موضوع: نظرات (0)